Tesla-Vragen 


Samen naar een duurzame toekomst
 

"Het wordt toch waterstof."

Waterstoftechnologie in auto’s bereikt een maximale efficiency van 23 procent. Voor een elektrische auto is dat 70 procent. De infrastructuur voor waterstoftechnologie is nog heel beperkt. Dat komt omdat een tankstation voor waterstof rond 2,5 miljoen euro kost en er per uur maar twee auto’s kunnen tanken. 
Daarom moet je vooraf een afspraak maken om waterstof te tanken. Rijden op waterstof in een auto kost per kilometer € 0,15. Tel je daarbij de werkelijke kosten van het tankstation bij op, dan kost een kilometer rijden op waterstof € 0,30. Elektrisch rijden kost nog geen € 0,05 per kilometer. Rijden op benzine is ruim twee maal zo duur als rijden op elektriciteit.

Waterstof wordt voor 95% uit aardgas gemaakt, niet bepaald duurzaam. Elektriciteit kan 100% duurzaam worden opgewekt met zon, wind, waterkracht en biovergisting. Waterstofauto’s gebruiken een zogenaamde brandstofcel. Deze brandstofcel slijt veel sneller dan de accu van een moderne elektrische auto.
Voor elektrische auto’s is er wereldwijd al een redelijk goede laadinfrastructuur. In Nederland heeft de oplaadinfrastructuur voor elektrische auto's een bijna niet in te halen voorsprong.

Het belangrijkste voordeel van een elektrische auto is dat je helemaal niet hoeft te tanken. Bij thuiskomst plug je de auto in en stelt het éénmalig zo in dat hij in de nacht, met het lagere daltarief, bijlaadt. Dan staat hij elke ochtend volgetankt voor je klaar. Het enige dat je moet doen is de stekker in de auto steken en er de volgende morgen weer uithalen, een kwestie van enkele seconden.

Er zijn wereldwijd enkele honderden waterstofauto’s in gebruik. De grote Duitse fabrikanten hoor je niet meer over waterstof. Zij zetten vol in, toegegeven nogal laat, op elektrische auto’s.
Er zijn feitelijk geen zinnige argumenten voor het gebruik van waterstof.
Bent u dat niet me eens? Laat me uw argumenten weten, dan ga ik er hier op in. 

Gebruik het antwoordformulier rechts of mail me op info@iletsel.nl.


Hieronder een waterstof station. Deze staat bij Autohof Geiselwind in Duitsland. Goed te zien vanaf de Supercharger lokatie.