Tesla-Vragen 


Samen naar een duurzame toekomst
 

Begrippen en afkortingen

Autopark – De optie die er voor zorgt dat de auto zelfstandig kan parkeren. Dit doet de auto zowel links als rechts van de rijrichting en zowel parallel als file.

AP / AutoPilot – De verzamelnaam van alle technieken die er voor zorgen dat de auto zo autonoom mogelijk kan rijden. Deze term, geintroduceerd door Tesla in oktober 2014, omvat momenteel Autosteer, TACC en Autopark. In de toekomst zal dit uitgebreid worden met meer autonome functies.

AS / Autosteer – De functie waardoor de Tesla zelfstandig bochten kan volgen (met name op de snelweg). Niet alle auto’s hebben deze functionaliteit. Er zijn extra sensoren nodig, die alleen aanwezig zijn in auto’s die vnaaf (ongeveer) september 2014 zijn gebouwd. Bovendien is het een betaalde optie (die ook na aanschaf nog geactiveerd kan worden).

ICE – Internal Combustion Engine. Wordt gebruikt ter aanduiding van een auto met een verbrandingsmotor (benzine/diesel/gas).

ICE’d – Wanneer een laadpaal wordt geblokkeerd door een auto met een verbrandingsmotor (waardoor jij niet kunt laden).

OTA – Over The Air. De manier waarop Tesla (gratis) software updates levert aan reeds geleverde auto’s. De software wordt via de GSM data verbinding ontvangen.

SeC – (Tesla) Service Center

SOC – State of Charge. Geeft aan hoever de accu geladen is (bijvoorbeeld 60%)

SuC – (Tesla) Super Charger. Snellaadstation waarmee een Tesla model S of model X (gratis) snel kan worden opgeladen (80% in 40 minuten)

DeC - Destination Charger. Een aan een lokatie (hotel, restaurant, winkelcentrum, parking etc.) verbonden lader (max 22 Kw) waar een Tesla Model S en X gratis kan worden opgeladen.

TACC – Traffic Aware Cruise Control. Cruise Control is het mechanisme dat er voor zorgt dat de auto een vaste snelheid aanhoudt zonder interventie van de bestuurder. Traffic Aware Cruise Control doet dit ook maar is zich bewust van het overige verkeer en zal dus een veilige afstand bewaren tot de voorganger. Tevens zal TACC afremmen als de voorligger dat ook doet. Deze optie werkt door middel van de radar en de camera voor in de auto.

VIN – Vehicle Identification Number. Ook wel Chassisnummer genoemd. Oa te vinden aan de rand van de voorruit (links onder vanuit bestuurder gezien). 

WaC - Wallcharger. De standaard lader van Tesla die wordt gebruikt bij thuisladen en ook als Destination Charger.